Sfaturi pentru echiparea corespunzătoare a copiilor.

Pantalonul cu protecții și cochilia (Jock) [1:29]

Există o varietate de tipuri diferite de cochilii pe piață. Cu toate acestea, cel mai frecvent folosit astazi este modelul Jock, care are cochilia cusuta în material. Pantalonul cu protectie (Jock) este, în esență, o un material strans pe corp de tipul spandex care se potrivește confortabil și include patch-uri Velcro pe coapsă si care ajută la menținerea șosetei de hochei în loc peste picior. Deși toată lumea este diferita si are propria preferinta cu privire la tipul de pantalon pe care il folosesc, este important să ne amintim că, confortul și siguranța sunt sunt cele mai importante.

Shin Pad-urile (tibierele) [3:10]

Shin Pad-urile (tibierele) sunt o parte importantă de protecție care protejează picioarele unui jucător de hochei. Încă o dată, confortul și siguranța sunt principala preocupare. La montarea shin-pad-urilor, este important să se plaseze cupa direct pe genunchi. Odată ce cupa este direct plasata pe genunchi, ar trebui să existe un spațiu între partea de jos a padului si gamba. În cazul în care skinpad-ul este prea lung, acest lucru poate interfera cu performanța unui jucător, împiedicândul pe acesta să patineze ușor și eficient. În funcție de marca de Pad, pot exista una sau mai multe benzi, care va fixează pad-ul (tibiera) la picior. Numărul de benzi de pe tibiera nu contează neapărat. Prioritatea principală este aceea că aceasta sa stea fixata în loc, cu genunchiul așezat direct în capacul tibierei.

Jambierele [7:33]

Jambierele acopera Shin Pad-urile (Tibierele). După ce Shin Pad-urile sunt la locul lor, să ia jambiera și le trage peste ele, asigurându-se că jambierele sunt strânse în partea de jos a tibierei. Acest lucru este important, deoarece jambierele libere și largi în partea de jos a gambei pot interfera cu abilitatea unui jucător de a patina. Odată ce jambierele sunt în loc la partea de jos a pad-ului, trageți șosete până la cupa/jock, asigurand ciorapul cu patch-uri Velcro. Păstrați în minte, cele mai multe jambiere poate fi lungi sau largi, mai ales pentru jucătorii de hochei tineri. Un lucru să ia în considerare este să se rostogolească jambiera la partea de sus a piciorului și apoi fixați-l bine de cupa/jock.

Pantalonul de hochei [9:24]

Pantaloni pentru hochei sunt ceea ce acoperă coapsele unui jucător de hochei și porțiunea de mijloc a corpului. Ca orice alt echipament, exista diferse mărci care vin în tot felul de dimensiuni diferite, deci este important să se asigure că un jucător de hochei selecteaza marca si / sau dimensiunea corectă. La montarea pantalonului de hochei, este important să se țină cont de faptul că acestia trebuie să acopere coapsa, cu toate acestea, nu ar trebui să se extindă peste genunchi. În cazul în care pantalonii de hochei sunt prea lungi, acest lucru va interveni în abilitatea unui jucător de a patina și păși larg. În cele din urmă, pantalonii de hochei pot fi asigurati in unul din cele două moduri. În primul rând, cei mai multi pantaloni de hochei vin cu o curea încorporata, care poate fi fixata de talie. Cu toate acestea, în funcție de jucătorul de hochei, pantalonii de hochei poate fi fixati în loc cu bretele de hochei.

Patinele [11:22]

Cea mai importantă piesă de echipament sunt patinele, si una care poate afecta cel mai mult performanța unui jucător. În primul rând, este imperativ ca un jucător de hochei sa aleaga marimea corectă. O problemă care apare la juniori este ca parintii tind sa cumpere patine cu 1,2 sau 3 marimi mai mari. Părinții cred că acest lucru este o modalitate ușoară de a economisi bani și va permite copilului lor să aibă aceleași patine mai mulți ani. Cu toate acestea, acest lucru va crea o serie de probleme pentru copil. Patinele care sunt prea mari vor împiedica dezvoltarea unui jucător de hochei și poate cauza disconfort în picioare. Atunci când se încearcă patina, primul lucru pe care un jucător sau părinte ar trebui să faca este să atingeți călcâiul in patina astfel încât piciorul este fixat in tocul  patinei. În al doilea rând, degetele de la picioarele jucătorului ar trebui să atingă usor partea din față a patinei, lăsând puțin loc pentru confort și creștere. Odată ce piciorul este fixat în loc, este timpul să legam sireturile. La legatul siretelor, fiecare jucător de hochei este diferit. Unii ar putea dori mai strâns, în timp ce alții ar putea dori mai lejer. Este în regulă dacă șireturile sunt mai flexibile în partea de jos, deoarece acest lucru va da picioarelor și degetelelor de la picioare mai mult loc de manevră. Cu toate acestea, atunci când se analizează jucători tineri de hochei, este important ca patinele lor sunt relativ strânse în partea de sus a patinei. Acest lucru se datorează faptului că gleznele un tânăr jucător de hochei nu sunt la fel de puternice și dezvoltate ca la jucătorii mai în vârstă. Sireturile mai stranse în partea de sus a patinei vor păstra piciorul și glezna puternic ancorate in patina. În cele din urmă, acest lucru va preveni leziuni grave în viitor. Pentru a face patinele cat mai potrivite si mai confortabile pe picioare, mulți jucători isi usuca la caldura patinele într-un mediu special conceput pentru patine care va permite patinei pastrarea formei astfel incat sa incapa cat mai natural pe picior.

Banda și protecțiile de umeri [20:29]

Banda este un lucru absolut necesar în sacul de hochei fiecare jucător de hochei, deoarece aceasta va ajuta la fixarea echipamentelor în loc, dacă este necesar. Rețineți că nu este o idee bună sa strangeti prea tare banda pe echipament  deoarece acest lucru ar putea duce la disconfort, lipsa de mobilitate și o pierdere potențială de circulație a sangelui. Banda este necesara doar pentru a menține echipamente fixate în loc.

Pad-urile de umar sunt următoarea piesa de echipament care este esențială in dotarea unui jucător de hochei. O concepție greșită si destul de comună in privinta padurilor de umăr este: „Cu cat mai mari , cu atat mai bine”. Acest lucru nu este în totalitate adevărat, deoarece protectiile de umăr trebuie să reflecte nivelul specific al unui jucător de hochei. De exemplu, un jucător de hochei, care nu este încă pregatit pentru contactul fizic cu alti jucatori, ar trebui să se abțină de la alegerea protectiilor de umăr prea mari și voluminoase. În schimb, acestia ar trebui să ia în considerare padurile de umăr, care oferă o protecție suficientă, care le va permite să se miște liber, fără nici un discomfort. Un indicator bun pentru acest lucru este de a vedea dacă puteți ajunge și atinge mâinile deasupra capului. Dacă nu puteți atinge mâinile, ar trebui să se ia în considerare încercarea unora mai mici si mai puțin voluminoase.

Cotierele [23:25]

Cotierele sunt următoarea bucată de echipament care protejează coatele și antebrațele un jucător de hochei. Încă o dată, exista  diferite mărci, marimi si modele de cotiere  care se pot potrivi  sau nu unui jucător de hochei, asa ca alegerea unei perechi se face luand  în considerare următoarele. În primul rând, este important să se identifice cotiera care corespunde cu brațul corect. În al doilea rând, trebuie să plasați cotul direct în cotiera și să se asigure că va oferi o protecție pentru întregul braț. Păstrați în minte, cotiere nu trebuie să fie mari și voluminoase. Această piesă de echipament trebuie să se potrivească confortabil și oferă o protecție între umăr și mănuși.

Tricoul de hochei [25:26]

Tricoul de hochei nu este neapărat o piesă de echipament care oferă protecție, dar este ceva ce ar trebui să fie probat. Cele mai multe echipe vin cu tricouri specifice care vin într-o singură mărime care se potrivește tuturor. Acestea fiind spuse, pot apărea câteva probleme atunci când se încearcă pe tricouri. Cele mai frecvente cazuri sunt cand unele tricouri de hochei ar putea fi prea mari, mai ales pentru jucătorii mai tineri de hochei. In cazul acesta, o soluție ușoara este de a baga mânecile în mănuși și tricoul în pantaloni. Acest lucru va permite jucătorului să se miște liber, fără a fi jenat de marimea tricoului.

Casca, mănușile & Neck Guard-ul (protectia de gat) [26:35]

Casca de protecție este o piesă vitală a echipamentui de hochei, în special luand in condiderare problema unei lovituri. La fel ca orice altă piesă de echipament, este important de a alege o casca care este confortabila, dar mai important, una care oferă o protecție maximă! Atunci când alegeți dimensiunea, cele mai multe căști de protecție din zilele noastre sunt reglabile. Acestea fiind spuse, căștile de protecție sunt reglabile în lungime (față spre spate), nu in lățime (lateral). O componentă importantă a căștii sunt J-Clipsurile. J-Clipsul păstrează masca fixata pe față și preia majoritatea fortei loviturii dacă un jucător cade in bărbie. Este important să se păstreze o șurubelniță și niște șuruburi de rezervă în geanta de hochei. La fel ca majoritatea echipamentelor, căștile de protecție au nevoie de întreținere ocazionale și niște șuruburi noi, din când în când.

Mănușile și protectia la gât sunt piesele finale care completează tinuta unui jucător de hochei. La fel ca orice altă piesă de echipament, mănușile variază în dimensiune și gradul de protecție pe care le oferă. Atunci când se încearcă mănușile, să păstreze în minte că este important ca mana sa poată deschide și închide cu ușurință mănușa. Acest lucru este deosebit de important pentru jucătorii mai tineri de hochei, deoarece acestia nu pot avea puterea în mâinile lor pentru a deschide și a închide o pereche de mănuși rigide. În ceea ce privește protectia de gât (gâtiera), această piesă de echipament pare să fie una de care jucătorii uita cel mai mult, sau pur și simplu aleg să nu o poarte. Cu toate acestea, inca exista foarte multe accidente cu leziuni/taieturi deschise care pun viața în pericol si care au fost cauzate de o patina sau crosa prin afectarea venei jugulare a jucătorului de hochei. Prin urmare, Neck Guard-ul (protectia la gat) este la fel de importanta ca și orice altă piesă de echipament, Alege un Neck-Guard, care este confortabil si care va acoperi întreaga suprafață a gâtului.

Crosa [30:57]

În sfârșit, dar cu siguranță nu cel mai puțin importanta, este crosa de hochei. La fel ca la patine, părinții au tendința de a cumpăra sau taia crosele la o lungime care va permite copilului lor sa le foloseasca mai mult timp pe durata cresterii lui. Cu toate acestea, având un băț, care este prea lung, va cauza o serie de probleme. Un jucător are nevoie de un băț care este funcțional, unul care se potriveste confortabil. Un ghid general pentru părinți și jucători este să aibă tăiat stick-ul la o lungime care va avea stick-ul la nivelul bărbiei atunci cand jucatorul este pe patine. Acest lucru va permite un tânăr jucător de hochei să se concentreze pe abilitățile lui/ei, cum ar fi manipularea, pasele si șuturile la poarta. Avand un băț, care este prea lung sau prea scurt va face dificil pentru un tânăr jucător de hochei să învețe și să perfecționeze aceste abilități speciale. La niveluri mai ridicate, jucătorii pot avea apoi o preferință în lungimea crosei, în funcție de poziția sau stilul de joc lor. Pentru părinți, țineți cont de faptul că, crosele nu sunt durabile, asa ca fiti pregătiti sa schimbati mai multe crose in cursul unui sezon de hochei.

Articol preluat si tradus de pe www.hockeyshot.ca